If you enjoy our forum, why not join us? :) Login removes all the ads too! Click here to register in a few simple steps

Login to remove this ad | Register Here
Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Need some help with Matek 5 in 1 PDB setup
#1
So I have a new build going and am using the Matek 5 in 1 PDB.   I can power up with a 3s battery and the ESCs all power up just fine.   However, when I connect the wires from the PDB (signal, hot, and ground), to the Naze32 (ESC #5) the PDB beeps constantly.   

Here is how I understand I can set this up:    I have a 3 way toggle switch on my Taranis set to Channel 5 coming into my D4R2 rx.   I have verified that it is working.   The Matek instructions say to plug the PDB into the Aux1 channel.   So now I need to set ESC #5 to Aux 1 so I can toggle the PDB.   

The config part I should be able to figure out, but I can't figure out why I get the constant beeping.
#2
(17-Mar-2016, 12:28 AM)Tony Schroeder Wrote: So I have a new build going and am using the Matek 5 in 1 PDB.   I can power up with a 3s battery and the ESCs all power up just fine.   However, when I connect the wires from the PDB (signal, hot, and ground), to the Naze32 (ESC #5) the PDB beeps constantly.   

Here is how I understand I can set this up:    I have a 3 way toggle switch on my Taranis set to Channel 5 coming into my D4R2 rx.   I have verified that it is working.   The Matek instructions say to plug the PDB into the Aux1 channel.   So now I need to set ESC #5 to Aux 1 so I can toggle the PDB.   

The config part I should be able to figure out, but I can't figure out why I get the constant beeping.

Just a thought here..Is the Low voltage alarm set too high at present for the current state of your test lipo?
Reply
#3
(17-Mar-2016, 01:56 AM)BigglesFPV Wrote: Just a thought here..Is the Low voltage alarm set too high at present for the current state of your test lipo?


Yes, I checked that.   I am getting 12.48 volts from my lipo.   The low voltage alarm is set to 3.6
Reply
Login to remove this ad | Register Here
#4
Have you gone ahead and configured ESC #5 as AUX1? Then if it's beeping couldn't you just reverse the channel in your Tx?
Reply
#5
(22-Mar-2016, 09:48 AM)Relic Wrote: Have you gone ahead and configured ESC #5 as AUX1? Then if it's beeping couldn't you just reverse the channel in your Tx?

I actually enabled gimbal/pan and then connected to the ESC #1 as described in this post:  http://intofpv.com/t-setting-up-matek-5i...red-device


But if you could show me how to configure ESC #5 to Aux 1 that would be great.
Reply
#6
(17-Mar-2016, 02:49 AM)ts_hunter Wrote: Yes, I checked that.   I am getting 12.48 volts from my lipo.   The low voltage alarm is set to 3.6

According to the manual, you can set the voltage for this.
Reply
Login to remove this ad | Register Here