If you enjoy our forum, why not join us? :) Login removes all the ads too! Click here to register in a few simple steps

Login to remove this ad | Register Here
Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BLHeli Configurator Testing
#46
I would consider building a signal inverter before purchasing new ESCs.
Reply
#47
Is there any way to edit the code to invert the input polarity?
Or is there any way to invert it in cleanflight?
Reply
#48
How do you build one of those?
Reply
Login to remove this ad | Register Here
#49
Why do you need to invert polarity if you're using CF? What are you trying to achieve?
https://quadmeup.com/simplest-hardware-i...ontroller/
You could configure motor PWM timers in cleanflight to be initialized to TIM_OCPolarity_High instead of TIM_OCPolarity_Low to invert the signal, but I don't see why you would want to do it if you're using cleanflight and BLHeli_S, their default PWM polarities correspond.
Reply
#50
I am using a brushed flight controller and I am converting it to brushless operation. See
The pwm motor outputs are reversed when the board is converted, so if I reverse the PWM signal on cleanflght, It will be reversed again by the board and come out the right way?

Am I correct in the above?
Reply
#51
I tried the command TIM_OCPolarity_High and it was invalid. What should I do?
Reply
Login to remove this ad | Register Here
#52
Please create a separate topic to continue this discussion, I'll answer you there and ask a moderator to move all the posts.
Reply
#53
I just upgraded my ESCs to the Aikon 20A SEFMs.  They were running great and I decided to update the firmware using the BLHELI Configurator.  Here is what I did:
- All seemed to go well when I originally flashed the updates (C_H_20 version 16.x, whatever is the most current version) and reset the ESCs to their Min and Max using BetaFlight / Motror Tab, but after flashing the updated firmware and adjusting the min and max throttle (1020 and 2000) for each ESC, the quad is running rough and then accelerates on its own.  
- I then set the Min and Max throttle back to the original settings (1120 and 1920, that is how they came from Aikon).  I tested again and now one ESCs was really responding until I increased the throttle.  Here is the log from the setup:

2017-05-11 @ 06:02:51 -- Running - OS: MacOS, Chrome: 57.0.2987.133, Configurator: 1.0.13
2017-05-11 @ 06:02:54 -- Serial port successfully opened with ID: 88
2017-05-11 @ 06:02:54 -- MultiWii API version received - 1.31.0
2017-05-11 @ 06:02:54 -- Flight controller info, identifier: BTFL, version: 3.1.7
2017-05-11 @ 06:02:54 -- Running firmware released on: Apr 3 2017 22:27:23
2017-05-11 @ 06:02:54 -- Board: SRF3, version: 0
2017-05-11 @ 06:02:54 -- Unique device ID received - 0x2d002b4334570620393730
2017-05-11 @ 06:02:55 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:02:57 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 06:06:57 -- Writing setup
2017-05-11 @ 06:06:57 -- ESC 1: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:06:58 -- ESC 2: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:06:59 -- ESC 3: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:06:59 -- ESC 4: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:07:00 -- Writing setup finished
2017-05-11 @ 06:07:00 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:07:01 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 06:07:04 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:07:06 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 06:07:20 -- Writing setup
2017-05-11 @ 06:07:21 -- ESC 1: no changes
2017-05-11 @ 06:07:21 -- ESC 2: no changes
2017-05-11 @ 06:07:22 -- ESC 3: no changes
2017-05-11 @ 06:07:22 -- ESC 4: 112 byte(s) written  (max throttle was off when I originally changed it.  Change to match other ESCs)
2017-05-11 @ 06:07:23 -- Writing setup finished
2017-05-11 @ 06:07:23 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:07:24 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 06:07:32 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:07:34 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 06:13:43 -- Serial port successfully opened with ID: 92
2017-05-11 @ 06:13:43 -- MultiWii API version received - 1.31.0
2017-05-11 @ 06:13:43 -- Flight controller info, identifier: BTFL, version: 3.1.7
2017-05-11 @ 06:13:43 -- Running firmware released on: Apr 3 2017 22:27:23
2017-05-11 @ 06:13:43 -- Board: SRF3, version: 0
2017-05-11 @ 06:13:43 -- Unique device ID received - 0x2d002b4334570620393730
2017-05-11 @ 06:13:44 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:13:46 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 06:14:49 -- Writing setup
2017-05-11 @ 06:14:50 -- ESC 1: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:14:50 -- ESC 2: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:14:51 -- ESC 3: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:14:52 -- ESC 4: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:14:52 -- Writing setup finished
2017-05-11 @ 06:14:52 -- Reading setup


I went back to try re-flashing again, but this is what happened...

Here is the log from when I updated the ESCs:

2017-05-11 @ 06:24:55 -- ESC 2: flashing started
2017-05-11 @ 06:24:56 -- ESC 2: flashing failed - Error: cmd_DevicePageErase ACK_D_GENERAL_ERROR at recvCallback (chrome-extension://mejfjggmbnocnfibbibmoogocnjbcjnk/js/_4way_if.js:198:37) at chrome-extension://mejfjggmbnocnfibbibmoogocnjbcjnk/js/_4way_if.js:296:29 at Array.forEach (native) at Object.onread (chrome-extension://mejfjggmbnocnfibbibmoogocnjbcjnk/js/_4way_if.js:278:18) at read_serial (chrome-extension://mejfjggmbnocnfibbibmoogocnjbcjnk/js/serial_backend.js:234:15) at EventImpl.dispatchToListener (extensions::event_bindings:388:22) at Event.publicClassPrototype.(anonymous function) [as dispatchToListener] (extensions::utils:149:26) at EventImpl.dispatch_ (extensions::event_bindings:372:35) at dispatchArgs (extensions::event_bindings:244:26) at dispatchEvent (extensions::event_bindings:253:7)
2017-05-11 @ 06:26:40 -- ESC 1: flashing started
2017-05-11 @ 06:26:53 -- Writing setup
2017-05-11 @ 06:26:54 -- ESC 1: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:26:54 -- Writing setup finished
2017-05-11 @ 06:26:54 -- ESC 1: flashing finished in 13.997 seconds
2017-05-11 @ 06:26:57 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:26:59 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 06:27:15 -- ESC 2: flashing started
2017-05-11 @ 06:27:29 -- Writing setup
2017-05-11 @ 06:27:30 -- ESC 2: 112 byte(s) written
2017-05-11 @ 06:27:30 -- Writing setup finished
2017-05-11 @ 06:27:30 -- ESC 2: flashing finished in 14.66 seconds
2017-05-11 @ 06:27:54 -- Writing setup
2017-05-11 @ 06:27:55 -- ESC 1: no changes
2017-05-11 @ 06:27:55 -- ESC 2: no changes
2017-05-11 @ 06:27:56 -- ESC 3: no changes
2017-05-11 @ 06:27:56 -- ESC 4: no changes
2017-05-11 @ 06:27:56 -- Writing setup finished
2017-05-11 @ 06:27:56 -- Reading setup
2017-05-11 @ 06:27:58 -- Reading setup finished
2017-05-11 @ 09:18:56 -- Serial port successfully opened with ID: 96

Do you have any idea why the ESCs are running so poorly.  I didn't change anything other than the Max and Min Throttle settings after loading the firmware.   Help!!!!!!!


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#54
Holy random support post batman! Popcorn

Welcome to the forum John. It might make sense to create a new thread for something like that.

On a side note, I used the configurator for the first time today... or last night... I cant remember it's all a blur... and was able to do exactly what I needed to do without any instructions. Great stuff!
carl.vegas
Current Quads: Operational: Slightly modified Vortex 250 Repairing: Bumble Bee, Ghost Pirat, Diatone GT2 200, Eachine QX105/110 hybrid
[-] The following 1 user Likes Carl.Vegas's post:
  • unseen
Reply
Login to remove this ad | Register Here
#55
(11-May-2017, 07:07 PM)Carl.Vegas Wrote: Holy random support post batman! Popcorn

Welcome to the forum John. It might make sense to create a new thread for something like that.

On a side note, I used the configurator for the first time today... or last night... I cant remember it's all a blur... and was able to do exactly what I needed to do without any instructions. Great stuff!

Carl,

Thanks.  I will move it to the "Help" thread.  Thanks for the welcome.  Yah, I have been playing with it today and the configurator software is working.  Looks like I may have a bad ESC.  Replaced motor.   Flew a little and, after a while, that motor dies and it drops out of the air.  Ugh!  Waiting for a new ESC to come.  Smile
[-] The following 1 user Likes JohnDHoinville's post:
  • Carl.Vegas
Reply
#56
such a pain! I am still working through some FPV issues on my build but so far everything else checks out fine... I wish you the best of luck with your repair!
carl.vegas
Current Quads: Operational: Slightly modified Vortex 250 Repairing: Bumble Bee, Ghost Pirat, Diatone GT2 200, Eachine QX105/110 hybrid
Reply
#57
(12-May-2017, 02:28 AM)Carl.Vegas Wrote: such a pain! I am still working through some FPV issues on my build but so far everything else checks out fine... I wish you the best of luck with your repair!

Yes, it can be a pain, especially when you want to b out learning and improving your flight.  I am from Michigan and the weather is starting to get consistently nice.  Looking forward to learning a lot more once this is figured out.  My drone has run pretty well until this glitch.   Looks like a new ESC is failing.  I don't enjoy that...

(12-May-2017, 02:28 AM)Carl.Vegas Wrote: such a pain! I am still working through some FPV issues on my build but so far everything else checks out fine... I wish you the best of luck with your repair!

Some picture of my build...   https://drive.google.com/drive/folders/0...sp=sharing
[-] The following 1 user Likes JohnDHoinville's post:
  • Carl.Vegas
Reply
Login to remove this ad | Register Here
#58
Just tested on some AFRO 20A ESCs with SimonK boot loader - worked a charm!!  Outstanding work Andrey - thank you so much!!

For anyone else trying this, you need to check the box "ignore incorrect MCU" (or something like that).

I now have some old AFRO 20A's running BLHeli 14.9!  Cool Big Grin Big Grin
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Help How do you turn off Active Braking in BlHeli ? Greg H 5 5,120 13-Sep-2016, 06:20 PM
Last Post: Oscar
  Help BLHeli error writing to the flash Oliverl96 6 3,521 29-Jun-2016, 10:01 PM
Last Post: murathanaksoz
  Help How to flash BLHeli bootloader to DYS 16a ESC Tony Schroeder 9 4,582 07-May-2016, 09:19 AM
Last Post: tpo88
  Help BlHeli Flashin orejass 2 707 20-Feb-2016, 06:21 AM
Last Post: orejass
  Help SBUS - X4R-SB channel values jumping around in Cleanflight configurator Oscar 0 990 29-Jan-2016, 02:28 AM
Last Post: Oscar